ODÜ Akademik Performansını Üst Seviyelere Taşıyor

08.10.2018

Üniversitemiz URAP sıralamasına göre devlet üniversiteleri arasındaki yerini üst seviyelere taşıma yolunda ilerliyor.

2000 Yılından Sonra Kurulan Üniversiteler Arasında 26’ncı Sırada

2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP Araştırma Laboratuvarı, çalışmalar sonucunda elde edilen veriler ile üniversitelerin kendi akademik performanslarını diğer üniversitelerle karşılaştırabilmesine ve üniversitelerin belirlenen kriterlere göre gelişmeye açık yanlarını fark etmelerine yardımcı oluyor. URAP, üniversiteleri değerlendirirken makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam doküman sayısı, doktora öğrencisi sayısı, doktora öğrencisi oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı ölçütlerini kullanıyor.

Web of Science/In Cites ile Yükseköğretim Kurulunun yayınladığı verilerden yararlanılarak hazırlanan University Ranking by Academic Performance (URAP) 2018-2019 sonuçlarına göre Üniversitemiz Türkiye’deki 157 üniversite arasında 88’nci, 108 devlet üniversitesi arasında 72’nci, 2000 yılından sonra kurulan 86 üniversite içerisinde ise 26’ncı sırada yerini aldı.

Üniversitemiz gerek diğer kurumlarla gerçekleştirdiği proje ve araştırma faaliyetlerindeki artışla gerekse BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri) biriminin desteklediği proje sayılarındaki artışla birlikte,  akademik performansındaki ilerlemesini daha üst seviyelere çıkarmayı hedefliyor.

Tarihi : 08-10-2018 14:21:31 / Düzenleme Tarihi :24-12-2018 09:11:30