ODÜ’nün Yeni Öğrencileri Oryantasyon Programı ile Üniversite Hayatına Adım Attı

27.09.2018

Üniversitemize yeni kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencileri için düzenlenen oryantasyon seminerinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç öğrencilerle bir araya geldi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen oryantasyon eğitimine Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın yanı sıra akademik ve idari personeller ile fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu birinci sınıf öğrencileri katıldı.

2018-2019 eğitim öğretim döneminde Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilerin üniversite yaşamına uyum sürecine katkıda bulunmak ve aidiyet duygusunun oluşturulması amacıyla düzenlenen seminer 3 gün boyunca devam etti. Eğitimin süresince uyum ve oryantasyon sürecine ilişkin genel değerlendirmeler yapılarak öğrencilerin karşılaşabilecekleri sorunlar ve çözüm yolları hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı yetkilileri tarafından sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler, beslenme ve diyet hizmetleri, psikolojik danışma hizmetleri ve öğrenci kulüpleri hakkında bilgilerin verildiği programda Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından ders geçme, yatay ve dikey geçiş, not sistemi, harçlar öğrenci otomasyon sistemi, öğrenci mobil uygulaması anlatıldı. Bununla birlikte öğrencilere Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı yetkilileri tarafından kütüphane koleksiyonu, katalog tarama, ödünç verme hizmetleri anlatılırken Uzaktan Eğitim Merkezi hakkında detaylı bilgiler verildi.

Rektör Yarılgaç : “Üniversiteler şehrine, bölgesine aslında insanlığa verilen bir kültürdür”

2018-2019 eğitim öğretim yılı dolayısıyla yeni kayıt olan öğrencilerle tanışmak, üniversite ve şehir hakkında bilgiler vermek amacıyla oryantasyon eğitimi programı düzenlendiğini ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Üniversitelerde oryantasyon derslerinin yapılma amacı, bu kurumlara dahil olan bireylerin üniversite kültürüyle tanışmasını sağlamaktır. Çünkü üniversiteler şehrine, bölgesine aslında insanlığa verilen bir kültürdür. Sizler geldiğiniz bu illere ve üniversitelere bir şeyler katıyorsunuz, geldiğiniz şehir ve üniversite de sizlere muhakkak çok şey katacaktır. Sevgili Gençler, Ordu Üniversitesi modern kampüsleri, nitelikli akademik ve idari kadrosu ile bulunduğu yöreye ve topluma olduğu kadar insanlığa her alanda katkı sağlayan, ülkemizin önde gelen üniversitelerinden biridir. Üniversitemiz, kurulduğu günden itibaren özgür düşünce ortamında bilgi üretmeyi ve aktarmayı, öğrencilerinin vizyonunu genişletip girişimci ruhlarını ortaya çıkarmayı ve ülkemize bilimsel olarak donanımlı insanlar kazandırmayı temel hedef edinmiştir. Üniversitemiz bünyesinde eğitim gören öğrencilerimizin hayata her açıdan daha iyi hazırlanmaları için büyük çaba harcamaktayız. Yükseköğretim alanında yaşanan gelişmeleri ve değişimleri yakından izlemekte ve örnek uygulamalar yapmaktayız.” dedi.

Rektör Yarılgaç, “Eğitim-öğretim süresi boyunca Üniversitemizin tam donanımlı derslik, laboratuvar, uygulama imkânları ve öğrenme süreçlerine aktif olarak katılacak, kendinizi geliştireceğiniz ortamlar bulacak, Üniversitemizin bilimsel ve sosyal zenginliğine katkıda bulunarak gelecek yaşamınıza emin adımlar ile hazırlanacaksınız. Sosyal, kültürel ve sportif altyapımız ile ayrıcalıklı bir üniversitede eğitim alacak, birçok farklı ülkeden üniversite ile gerçekleştirdiğimiz öğrenci değişim programlarından faydalanabileceksiniz. Anadolu’nun muhtelif bölgelerinden Ordu’ya gelmek suretiyle Ordu Üniversitesini tercih eden sizlerin, burada huzur bulacağına ve Üniversitemizde mutlu bir öğrenim hayatı geçireceğine gönülden inanmaktayım. Sevgili Gençler, Üniversitemiz içerisinde ideolojiniz, inancınız, yaşam felsefeniz ne olursa olsun artık hepiniz Ordu Üniversitesi ailesinin parçasısınız, bizler de Üniversite yönetimi olarak öğrencilerimizi bu çatı altında kardeşlik, barış, huzur ve güven ortamı içerisinde yaşatma arzusu içerisindeyiz. Sevgili Öğrencilerimiz, sizler için artık farklı bir eğitim ve öğretim dönemi başlamış bulunmaktadır. Şu hususu özellikle belirtmek isterim ki sadece derslere gidip gelmek, aileden uzaklaşmanın verdiği rahatlıkla hareket ederek zaman doldurmak eğitim hayatınıza bir fayda sağlamayacaktır. Sizlerin araştırmacı kimliğe sahip, çok okuyan, üretime her anlamda katkı sunan bireyler olarak yetişmenizin yanı sıra projeler üreten bir akademisyen adayı olmanızı ümit etmekteyiz. Sadece iki yıllık veya dört yıllık bir eğitim ile yetinmeyiniz. Bitireceğiniz bölüm ve programlarla ilgili olarak eğitim sürecinizi tamamlamak geleceğiniz için çok önem arz etmektedir. Bu bilinçle eğitim hayatınızı sürdürmeniz ve geleceğinizi disiplinle planlamanız gerekmektedir. Bu vesileyle Ordu Üniversitesi ailesine yeni katılan öğrencilerimize aramıza hoş geldiniz diyor, yeni eğitim-öğretim yılının hem öğrencilerimiz hem de üniversitemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

ODÜ Basın

 

Tarihi : 27-09-2018 09:03:10 / Düzenleme Tarihi :24-12-2018 09:16:08