Ordu Üniversitesi COVİD-19 Komisyon Kararı

Kıymetli Ordu Üniversitesi Mensupları

Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında COVİD-19 salgını hakkında yapılan toplantıda alınan önlemler ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının ilgili yazıları doğrultusunda Ordu Üniversitesinde COVİD-19 Komisyonu oluşturulmuş ilk toplantısını yaparak aşağıdaki önlemleri almıştır.

1-Üniversitemizde 16 Mart 2020 tarihinden itibaren eğitim-öğretime üç hafta ara verilmiştir.
2-Üniversitemiz öğrenci derslikleri, öğrenci yurt odaları, üniversite personelinin kullandığı diğer kapalı alanlarda dezenfekte işlemi yapılmıştır.
3-Üniversitemizin öğrenci yemekhanesinde yemek verilmesine 16 Mart 2020 tarihinden itibaren ara verilmiş ayrıca kütüphane ve spor tesisleri kapatılmıştır.
4-Üniversitemiz akademik ve idari personelin yurtdışına çıkışları durdurulmuştur. Zorunlu ve ivedi durumlarda Rektörlükten izin alınması için başvuruda bulunulması gerekmektedir.
5-Üniversitemizde riskin ortadan kalktığı kanaatine varılacak ileri bir tarihe kadar düzenlenecek olan her türlü bilimsel veya sosyal toplantı iptal edilmiş ve daha sonra düzenlenmek üzere askıya alınmıştır.
6-Üniversitemizin spor alanlarında düzenlenecek olan her türlü spor etkinliği iptal edilmiştir.
7-Üniversitemiz tatile girmeden önce öğrencilere yönelik sınıflarda COVİD-19 hakkında bilgilendirme eğitimleri yapılmıştır.
8-Akademik ve idari personeline COVİD-19 hakkında gerekli bilgilendirme Elektronik Belge Yönetim Sistemi üzerinden yapılmıştır.
9-COVİD-19’la mücadele kapsamında akademik ve idari personelin yıllık, idari ve mazeret izini kullanmalarına kolaylık tanınmıştır. Tıp fakültesi akademik personelinin hekimlik görevlerinin de olması hasebiyle mevcut durumda izinlerinin Sağlık Bakanlığı ve YÖK kurullarının aldığı kararlar çerçevesinde planlanmasının daha uygun olacağı kararına varılmıştır.
10-Yurtdışından gelen öğrenci, akademik ve idari personel 14 gün idari izinli sayılacak ve karantina uygulamasına tabi tutulacaktır.
11-Hastalık şüphesi bulunan akademik ve idari personelimiz gerekli önlemler alınarak hastaneye sevk edilecek ve tıbbi işlem süreçleri takip edilecektir.

COVİD-19’a karşı devlet ve milletçe yürüttüğümüz mücadelenin en kısa zamanda başarıya ulaşması, insanımızın ve insanlığın selamete ulaşması için bütün mensuplarımızın alınan tedbirlere azami derecede uyması önemle tavsiye edilmektedir.

 

Tarihi : 20-03-2020 09:33:55