Akademik Personel Alımı İlanı

T.C.

ORDU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

 

Üniversitemize, 2547 sayılı Kanun ve “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alınacaktır.

GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR:

-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

-ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.

-Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir.

-Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir. Devlet yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmak şartı aranır.

-Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak şartı aranır.

-Meslek yüksekokullarının, öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

MUAFİYET:

-Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.

-Meslek yüksekokullarının, bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası kapsamındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER:

-Başvuru formu (İndir)

-Özgeçmiş

-ALES belgesi (Sonuç Belgesi Kontrol Kodu olan internet çıktısı )

-Yabancı Dil Sınav Sonuç belgesi (Meslek Yüksekokullarına başvurularda yabancı dil şartı aranmaz)

-Diploma belgesi (Başvuruda belgenin noter veya bir kamu kurumundan onaylı sureti veya karekodlu e-devlet çıktısı)

-Lisans Mezuniyet Transkripti (Başvuruda belgenin noter onaylı veya bir kamu kurumundan onaylı sureti)

-Nüfus cüzdan fotokopisi

-Askerlik belgesi fotokopisi

-İki adet vesikalık fotoğraf

-İlan özel şartına bağlı olarak Yüksek Lisans veya Doktora yaptığına ilişkin öğrenci belgesi (e-devletten alınan karekodlu öğrenci belgeleri değerlendirme aşamasında kabul edilir. e-devlet harici öğrenci belgelerinin mutlaka aslı veya ıslak imzalı/mühürlü onaylı olmalıdır.)

-İlan özel şartına bağlı olarak tecrübe belgesi (Çalışılan işyerinden alınan, çalışılan alanı ve tarihleri gösterir belgeye Sosyal Güvenlik Kurumlarından alınacak belgenin de eklenmesi gerekmektedir.)

AÇIKLAMALAR: Adaylar yukarıda istenen belgeler ile ilgili birime şahsen veya posta yoluyla başvurmaları gerekmektedir. (Postadaki gecikmelerden kurumumuz sorumlu değildir.) (Herhangi bir kamu kurumunda çalışanların, çalıştıkları kurumlarından alacakları onaylı “Hizmet Belgesini” dosyalarına eklemeleri zorunludur.) Yurtdışından alınan diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir. Adaylar birden çok programa başvuramazlar. Birden fazlasına müracaat eden adayların tüm başvuruları  geçersiz sayılacaktır. Eksik ve imzasız - onaysız belgelerle yapılacak başvurular ile süresi içinde yapılmayanlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

MÜRACAAT YERİ: Adayların ilgili birimlere; ŞAHSEN veya POSTA yoluyla başvurmaları gerekmektedir. (Postadaki gecikmelerden                                       kurumumuz sorumlu değildir.) Rektörlük ve Turizm Fakültesi kadroları için başvurular Rektörlük Personel Daire Başkanlığına yapılacaktır.

 

İlan No

Birimi

Bölüm

Anabilim Dalı/ Anasanat Dalı

Unvan

Adet

K/D

Özel Şartlar

201801

Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İşletme

Muhasebe ve Finansman

Arş. Gör.

1

6

İşletme Bölümü lisans mezunu olmak. Muhasebe ve Finansman alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak. (2547 sayılı Kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır.)

201802

Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

Hukuk Bilimleri

Arş. Gör.

1

6

Hukuk Fakültesi lisans mezunu olmak. Özel Hukuk alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak. (2547 sayılı Kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır.)

201803

Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

Çalışma Ekonomisi

Arş. Gör.

1

7

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü lisans mezunu olmak. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak. (2547 sayılı Kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır.)

201804

Turizm Fakültesi

Turizm İşletmeciliği

Turizm İşletmeciliği

Arş. Gör.

1

5

Turizm İşletmeciliği alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Turizm İşletmeciliği alanında doktora yapıyor olmak. (2547 sayılı Kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır.)

201805

İlahiyat Fakültesi

Temel İslam Bilimleri

Kelam ve İslam Mezhepleri Tarihi

Arş. Gör.

1

7

İlahiyat Fakültesi veya İslami İlimler Fakültesi lisans mezunu olmak. Kelam ve İslam Mezhepleri Tarihi alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak. (2547 sayılı Kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır.)

201806

İlahiyat Fakültesi

Temel İslam Bilimleri

İslam Hukuku

Arş. Gör.

1

7

İlahiyat Fakültesi veya İslami İlimler Fakültesi lisans mezunu olmak. İslam Hukuku alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak. (2547 sayılı Kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır.)

201807

Ziraat Fakültesi

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Arş. Gör.

1

5

Gıda Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olmak. Gıda Mühendisliği alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Gıda Mühendisliği alanında doktora yapıyor olmak. (2547 sayılı Kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır.)

201808

Ziraat Fakültesi

Bahçe Bitkileri

Meyve Yetiştirme ve Islahı

Arş. Gör.

1

5

Bahçe Bitkileri Bölümü lisans mezunu olmak. Bahçe Bitkileri alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak. (2547 sayılı Kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır.)

201809

Ziraat Fakültesi

Peyzaj Mimarlığı

Peyzaj Tasarımı

Arş. Gör.

1

5

Peyzaj Mimarlığı Bölümü lisans mezunu olmak. Peyzaj Mimarlığı alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak. (2547 sayılı Kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır.)

201810

Ziraat Fakültesi

Bitki Koruma

Entomoloji

Arş. Gör.

1

5

Bitki Koruma Bölümü lisans mezunu olmak. Bitki Koruma alanında doktora yapıyor olmak. (2547 sayılı Kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır.)

201811

Fen Edebiyat Fakültesi

Tarih

Yeniçağ Tarihi

Arş. Gör.

1

5

Tarih Bölümü lisans mezunu olmak. Alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Yeniçağ Tarihi alanında doktora yapıyor olmak. (2547 sayılı Kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır.)

201812

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi

Müzik

Müzik

Arş. Gör.

1

5

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi veya Devlet Konservatuvarı Müzik alanı lisans mezunu olmak. Müzik alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak. (2547 sayılı Kanunun 50/d maddesi uyarınca atama yapılacaktır.)

201813

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Pazarlama ve Reklamcılık

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Öğr. Gör.

(Ders Verecek)

1

5

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü lisans mezunu olmak. Alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Lisans sonrası alanında en az 2 yıl yükseköğretim kurumlarında ders verme deneyimine sahip olmak.

201814

Ulubey Meslek Yüksekokulu

Finans Bankacılık ve Sigortacılık

Bankacılık ve Sigortacılık

Öğr. Gör.

(Ders Verecek)

1

6

İşletme Bölümü lisans mezunu olmak. Finans alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Lisans sonrası sigortacılık alanında en az 5 yıl deneyime sahip olmak.

201815

Ulubey Meslek Yüksekokulu

Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri

Laboratuvar Teknolojisi

Öğr. Gör.

(Ders Verecek)

1

6

Biyoloji Bölümü lisans mezunu olmak. Biyoloji alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Lisans sonrası alanında en az 3 yıl deneyime sahip olmak.

201816

Mesudiye Meslek Yüksekokulu

Bilgisayar Teknolojileri

Bilgisayar Programcılığı

Öğr. Gör.

(Ders Verecek)

1

5

Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri veya Yazılım Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olmak. Bu alanların birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak.

201817

Rektörlük

 

 

Öğr. Gör.

(Uygulamalı Birim)

1

6

Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezinde görevlendirilmek üzere; Kimya Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olmak. Tezli yüksek lisans yapmış olmak. Lisans sonrası en az 10 yıl laboratuvar deneyimine sahip olmak. Belgelendirmek kaydıyla PCR cihazı kullanabiliyor olmak.

201818

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi

Tiyatro

Tiyatro

Öğr. Gör.

(Ders Verecek)

1

5

Tiyatro Anasanat Dalı lisans mezunu olmak. İleri Oyunculuk alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak.

201819

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi

Tiyatro

Tiyatro

Öğr. Gör.

(Ders Verecek)

1

5

Dramatik Yazarlık-Dramaturji Anasanat Dalı lisans mezunu olmak. Tiyatro alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak.

 

BAŞVURU VE SINAV TAKVİMİ

BAŞVURU TARİHLERİ

25/12/2018

SON BAŞVURU TARİHİ

08/01/2019

ÖN DEĞERLENDİRME SONUÇLARININ İLAN TARİHİ

11/01/2019

GİRİŞ SINAVI TARİHİ

14/01/2019

GİRİŞ SINAVI SONUÇLARININ AÇIKLANACAĞI TARİH

17/01/2019

Sonuçların İlan Edileceği İnternet Adresi: http://www.odu.edu.tr

Tarihi : 31-12-2018 09:16:06